Tijesto: 33 dag brašna
11 dag šećera
13 dag margarina
1 žličica praška za pecivo
2 jaja
Krema: 4 dl mlijeka
17 dag šećera
1 žlica vanilin šećera
2,5 dag brašna
2,5 dag gustina
17 dag maslaca
sok jednog limuna
17 dag maslaca
Ocaklinu: sok jednog limuna
6 dag čokolade
Priprema tijesta: Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer i margarin te razradite rukama. Dodajte jaja i umijesite glatko tijesto. Podijelite na tri dijela i izvaljajte svaki list posebno. Pecite na 175 stupnjeva na preokrenutom limu dok ne dobiju zlatnu boju.
Priprema kreme: U trećinu mlijeka umiješajte brašno, šećer, gustin i vanilin šećer. Preostalo mlijeko zavrijte te dodajte pripremljenu smjesu. Kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac te miješajte dok se dobro ne razradi.
Priprema ocakline: U polovicu kreme ulijte limunov sok, u drugu polovicu otopljenu čokoladu. Na ispečeno tijesto slažite red kreme, red nadjeva. Prelijte bijelom čokoladnom
http://receptizakolace.blogspot.ba
11 dag šećera
13 dag margarina
1 žličica praška za pecivo
2 jaja
Krema: 4 dl mlijeka
17 dag šećera
1 žlica vanilin šećera
2,5 dag brašna
2,5 dag gustina
17 dag maslaca
sok jednog limuna
17 dag maslaca
Ocaklinu: sok jednog limuna
6 dag čokolade
Priprema tijesta: Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte šećer i margarin te razradite rukama. Dodajte jaja i umijesite glatko tijesto. Podijelite na tri dijela i izvaljajte svaki list posebno. Pecite na 175 stupnjeva na preokrenutom limu dok ne dobiju zlatnu boju.
Priprema kreme: U trećinu mlijeka umiješajte brašno, šećer, gustin i vanilin šećer. Preostalo mlijeko zavrijte te dodajte pripremljenu smjesu. Kuhajte dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac te miješajte dok se dobro ne razradi.
Priprema ocakline: U polovicu kreme ulijte limunov sok, u drugu polovicu otopljenu čokoladu. Na ispečeno tijesto slažite red kreme, red nadjeva. Prelijte bijelom čokoladnom
http://receptizakolace.blogspot.ba