BIJELA PITA

Kora:
150 g margarina
pola kesice praška za pecivo
1 jaje
400 g brašna
5 kašika mleka
Krem:
200 g šećera
1 l mleka
5 vanil šećera
6 kašika brašna
150 g margarina
Priprema
Umesiti sve sastojke za kore, podeliti na dve jufke i ostaviti pola sata da odstoje.
Razviti oklagijom na list debljine pola cm na obrnutoj tepsiji i ispeći u rerni na
180*C, oko 15 minuta. Kore treba da ostanu bele kad su ispečene.
Umutiti u činiji brašno i šećere sa malo mleka. Zagrejati preostalo mleko, dodati
masu i kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom. Na
tacnu staviti jednu koru, premazati kremom, preklopiti drugom korom, posuti prah
šećerom i ostaviti preko noći u frižideru. Iseći na kocke ili štangle i servirati.
https://srbijaulice.com