BANANITA

Sastojci

Biskvit
9
jaja
9 zlica
secera
9 zlica
mljevenih oraha
2 zlice
brasna
1/2
vrecice praska za pecivo
Krema
1 litra
mlijeka
2 pudinga
sa okusom vanilije
4 zlice
brasna/ vrhom pune

secera po ukusu/zavisi od slatkosti pudinga
2 vrecice
Bourbon vanilije
250 grama
maslaca
2 zlice
secera u prahu
cokoladna glazura
120 grama
cokolade za kuhanje
80 grama
maslaca
8 zlica
slatkog vrhnja
i jos
6
banana
400 ml
slatkog vrhnja
2
krem-fixa
1 limun
sok

Priprema

Biskvit
Odvojiti bjelajnke od zumanjaka. Izlupati bjelanjke u cvrsti snijeg, dodati secer, jedan po jedan zumanjak, miksati da dobijete gustu smjesu. Pomjesajte orahe, brasno i prasak te pazljivo dodajte smjesi od jaja.
Peci u limu od pecnice. Hladan biskvit presjeci na dva dijela.

Krema
Pomijesati brasno, puding i vaniliju sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati sa secerom ( kolicina po zelji ) i u kipuce dodati puding. Kremu ohladiti, ponekad promijesati da se ne stvori korica.