250 g mekog krem sira,
60 ml (1/4 šolje) krem pavlake,
1 zrela izgnječena banana,
1 gotova kora za tortu,
180 ml (3/4 šolje) slatke pavlake,
10-12 kandiranih višanja,
130 ml (1/2 šolje) šećera,
1 kašika soka od limuna.
60 ml (1/4 šolje) krem pavlake,
1 zrela izgnječena banana,
1 gotova kora za tortu,
180 ml (3/4 šolje) slatke pavlake,
10-12 kandiranih višanja,
130 ml (1/2 šolje) šećera,
1 kašika soka od limuna.
Priprema
U činiji umutite krem pavlaku sa šećerom, pa umešajte krem sir. U drugoj posudi
pomešajte zgnječenu bananu sa sokom od limuna, sjedinite sa mešavinom sira, pavlake
i šećera i potom sipajte preko kore za kolač. U posebnoj činiji mikserom čvrsto
umutite slatku pavlaku, sipajte u kesu sa malim levkastim otvorom i rasporedite
preko krema u obliku rozeta. Na kraju ukrasite kandiranim višnjama, ostavite da
odstoji oko 2 sata u frižideru i poslužite.
pomešajte zgnječenu bananu sa sokom od limuna, sjedinite sa mešavinom sira, pavlake
i šećera i potom sipajte preko kore za kolač. U posebnoj činiji mikserom čvrsto
umutite slatku pavlaku, sipajte u kesu sa malim levkastim otvorom i rasporedite
preko krema u obliku rozeta. Na kraju ukrasite kandiranim višnjama, ostavite da
odstoji oko 2 sata u frižideru i poslužite.
https://srbijaulice.com