Sastojci:
Kora:
300gr keksa
2dl soka od narandže
100gr šećera u prahu
125gr margarina
Krem:
7dl mleka
2 pudinga od šumskog voća
4 kašike šećera
1 šolja višanja ili malina
1 kesica šlaga
Žele:
7dl soka od višanja, grožđa, malina
6 kašika šećera
2 pudinga od maline
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati sok i keks i umutiti smesu, da bude gusta.
Od 7dl mleka oduzeti malo mleka da se razmute puding i šećer. Višnje izblendirati.
Ostalo mleko staviti na šporet i dodati im višnje, pa kad provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i ohladiti.
Umutiti kesicu šlaga pa dodati ohladjenom pudingu.
Od 7dl soka oduzeti malo pa razmutiti puding i šećer a ostali sok staviti da provri. Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
U kalup utisnuti smesu od keksa na koju stavimo krem od višanja i odgore sipamo vruć žele. Ostavimo da se ohladi pa skinemo ivice.
Ako nemate kalup isto to možete uraditi i u običnu šerpu. U šerpu staviti kesu pa izliti prvo žele i ostaviti da se ohladi. Kad se stegne preko njega staviti krem i tako staviti u friz sat vremena.
Napraviti smesu za koru pa na tacnu je oblikovati u krug. Izvaditi šerpu pa pomoću nje izmeriti da li ste dobro oblikovali donju koru od keksa. Ako je potrebno korigujte. Nagnite tacnu malo ukoso pa okrenite šerpu na koru držeći kesu da ne ispadne odjednom. Skinite šerpu i kesu pa dekorišite tortu.
Voćna torta se služi hladna.
Kora:
300gr keksa
2dl soka od narandže
100gr šećera u prahu
125gr margarina
Krem:
7dl mleka
2 pudinga od šumskog voća
4 kašike šećera
1 šolja višanja ili malina
1 kesica šlaga
Žele:
7dl soka od višanja, grožđa, malina
6 kašika šećera
2 pudinga od maline
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati sok i keks i umutiti smesu, da bude gusta.
Od 7dl mleka oduzeti malo mleka da se razmute puding i šećer. Višnje izblendirati.
Ostalo mleko staviti na šporet i dodati im višnje, pa kad provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti sa vatre i ohladiti.
Umutiti kesicu šlaga pa dodati ohladjenom pudingu.
Od 7dl soka oduzeti malo pa razmutiti puding i šećer a ostali sok staviti da provri. Kad provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
U kalup utisnuti smesu od keksa na koju stavimo krem od višanja i odgore sipamo vruć žele. Ostavimo da se ohladi pa skinemo ivice.
Ako nemate kalup isto to možete uraditi i u običnu šerpu. U šerpu staviti kesu pa izliti prvo žele i ostaviti da se ohladi. Kad se stegne preko njega staviti krem i tako staviti u friz sat vremena.
Napraviti smesu za koru pa na tacnu je oblikovati u krug. Izvaditi šerpu pa pomoću nje izmeriti da li ste dobro oblikovali donju koru od keksa. Ako je potrebno korigujte. Nagnite tacnu malo ukoso pa okrenite šerpu na koru držeći kesu da ne ispadne odjednom. Skinite šerpu i kesu pa dekorišite tortu.
Voćna torta se služi hladna.
http://brzikolaci.com/torte-recepti/vocna-torta.html