Ovaj tart pravi se lako i brzo, kao što se i jede kada se lepo ohladi u frižideru.
* * * Sastojci:* * *
Za rastresito testo
230 gr. brašna
125 gr. ohlađenog putera
2 žumanca
kašičica vanilin šećera
prstohvat soli
60 gr. šećera u prahu
i malo vode
Za krem
5 dl mleka
3 žumanca
100 gr. šećera
2 kašičice ekstrakta vanile
35 gr. gustina
30 gr. putera
tri-četiri banane
200 gr. šlaga
* * * Priprema:* * *
U veću posudu stavite brašno, so i šećer, dodajte komadiće putera i mesite da dobijete rastresitu masu.
Zatim dodajte žumanca i malo-pomalo vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktno testo.
Formirajte loptu, umotajte je u providnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo istanjite na brašnom posutoj radnoj površini na debljinu od 4 mm i njime obložite podmazan, plitak, okrugli pleh.
Prekrijte papirom za pečenje, odozgo sipajte šaku-dve pasulja i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečeno testo sasvim ohladite, pa celu površinu prekrijte kolutićima banana.
Odozgo rasporedite krem i ostavite da odstoji u frižideru minimum 60 minuta.
* * * Pre serviranja preko ohlađenog krema nanesite šlag i ukrasite kolutićima banana.* * *
Prijatno!
* * * Sastojci:* * *
Za rastresito testo
230 gr. brašna
125 gr. ohlađenog putera
2 žumanca
kašičica vanilin šećera
prstohvat soli
60 gr. šećera u prahu
i malo vode
Za krem
5 dl mleka
3 žumanca
100 gr. šećera
2 kašičice ekstrakta vanile
35 gr. gustina
30 gr. putera
tri-četiri banane
200 gr. šlaga
* * * Priprema:* * *
U veću posudu stavite brašno, so i šećer, dodajte komadiće putera i mesite da dobijete rastresitu masu.
Zatim dodajte žumanca i malo-pomalo vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktno testo.
Formirajte loptu, umotajte je u providnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta u frižideru.
Ohlađeno testo istanjite na brašnom posutoj radnoj površini na debljinu od 4 mm i njime obložite podmazan, plitak, okrugli pleh.
Prekrijte papirom za pečenje, odozgo sipajte šaku-dve pasulja i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečeno testo sasvim ohladite, pa celu površinu prekrijte kolutićima banana.
Odozgo rasporedite krem i ostavite da odstoji u frižideru minimum 60 minuta.
* * * Pre serviranja preko ohlađenog krema nanesite šlag i ukrasite kolutićima banana.* * *
Prijatno!