Za 20 štanglica potrebno je: 250 g ovsenih pahuljica, 250 g pšeničnih mekinja, 130 g kukuruznih pahuljica, 130 g brašna, 2-3 kašike rendane narandžine kore, 0,6 dl sirupa od narandže, 130 g smeđeg šećera, 60 g putera, 1 kašičica sode bikarbone, 1,8 dl jogurta sa pomorandžom, 80 g čokoladni musli, 200 g crne čokolade, kandirana narandžina kora za dekoraciju.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji pomešajte ovsene pahuljice, pšenične mekinje, kukuruzne pahuljice, brašno i narandžinu koru. U većoj šerpi zagrejte sirup od narandže sa šećerom i puterom, neprestano mešajući. Ostavite da se kuva 3-5 minuta na srednjoj temperaturi. Potom sklonite sa ringle, umešajte sodu bikarbonu i mešavinu pahuljica, mekinja, brašna i rendane kore. Dodajte jogurt i čokoladni musli i sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu sipajte u četvrtasti teflon kalup dimenzija 28 cm h 18 cm, obložen masnim papirom. Nožem poravnajte površinu i pecite oko 25 minuta. Sačekajte da se ohladi, premažite rastopljenom čokoladom i isecite na štanglice. Po želji ukrasite kandiranom korom od narandže.
(Novosti)
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji pomešajte ovsene pahuljice, pšenične mekinje, kukuruzne pahuljice, brašno i narandžinu koru. U većoj šerpi zagrejte sirup od narandže sa šećerom i puterom, neprestano mešajući. Ostavite da se kuva 3-5 minuta na srednjoj temperaturi. Potom sklonite sa ringle, umešajte sodu bikarbonu i mešavinu pahuljica, mekinja, brašna i rendane kore. Dodajte jogurt i čokoladni musli i sve dobro izmešajte. Dobijenu smesu sipajte u četvrtasti teflon kalup dimenzija 28 cm h 18 cm, obložen masnim papirom. Nožem poravnajte površinu i pecite oko 25 minuta. Sačekajte da se ohladi, premažite rastopljenom čokoladom i isecite na štanglice. Po želji ukrasite kandiranom korom od narandže.
(Novosti)