Sastojci:
Podloga:
- 60 g mljevenih badema
- 60 g mljevenih oraha
- 50 g kokosovog brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- 50 g maslaca, otopljenog
Krema:
- 500 g svježeg sira
- 200 g slatkog vrhnja
- pola šalice maslaca od kikirikija (100 g)
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- žlica limunovog soka
- stevia
Preljev:
- 50 g tamne čokolade
- 1 žlica maslaca od kikirikija
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. U manjoj posudi napravite smjesu od mljevenih oraha, badema, kokosovog brašna, kakaa i otopljenog maslaca te je dobro utisnite u namašćen kalup za torte promjera 24 cm. Pecite 8-10 minuta nakon čega ostavite da se malo ohladi.
Za to vrijeme u većoj posudi dobro umiješajte slatko vrhnje i vaniliju, dok u drugoj posebno izradite svježi sir, maslac od kikirikija, limunov sok i količinu stevie po ukusu. Polagano umiješajte slatko vrhnje u smjesu od svježeg sira, promiješajte te nanesite na ohlađenu podlogu. Kolač stavite u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Ukrasite ga preljevom od tamne čokolade i maslaca od kikirikija.