Slatki užitak

Sastojci:

Podloga:
  • 60 g mljevenih badema
  • 60 g mljevenih oraha
  • 50 g kokosovog brašna
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 50 g maslaca, otopljenog
Krema:
  • 500 g svježeg sira
  • 200 g slatkog vrhnja
  • pola šalice maslaca od kikirikija (100 g)
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • žlica limunovog soka
  • stevia
Preljev:
  • 50 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca od kikirikija

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. U manjoj posudi napravite smjesu od mljevenih oraha, badema, kokosovog brašna, kakaa i otopljenog maslaca te je dobro utisnite u namašćen kalup za torte promjera 24 cm. Pecite 8-10 minuta nakon čega ostavite da se malo ohladi.
Za to vrijeme u većoj posudi dobro umiješajte slatko vrhnje i vaniliju, dok u drugoj posebno izradite svježi sir, maslac od kikirikija, limunov sok i količinu stevie po ukusu. Polagano umiješajte slatko vrhnje u smjesu od svježeg sira, promiješajte te nanesite na ohlađenu podlogu. Kolač stavite u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Ukrasite ga preljevom od tamne čokolade i maslaca od kikirikija.