Sladoled od jagoda

* * * Sastojci * * *



3 jaja

6 kasika secera

300 ml. tecnog slaga

1 vanilin secer

300 gr. jagoda+4-5 jagoda za kraj




* * * Priprema * * * 



Odvojite bjelanjke od zumanjaka.

Na pari izmutite zumanjke sa vanilin secerom.

Maknite sa pare da se zumanjci prohlade, a za to vrijeme izmutite cvrst snijeg od bjelanjaka.

Bjelanjcima dodajte jednu po jednu kasiku secera, neprestano mutite dok se secer ne otopi.

Bjelanjcima dodajte izmucene zumanjke i nastavite sa mucenjem..

U drugog posudi izmutit slag, dodajte kremi od jaja i izmutite.

Sameljite 300 gr. jagoda, dodajte kremi i ponovo izmutite.

Preostale jagode isjecite na zeljene komade, dodajte sladoledu, izmjesajte kasikom, pa sipajte u posudu u kojoj ce se hladit sladoled.

* * * Stavite u zamrzivac da se sladoled stegne pa posluzite i uzivajte u okusu.* * * 


Prijatno!