* * * Sastojci * * *
3 jaja
6 kasika secera
300 ml. tecnog slaga
1 vanilin secer
300 gr. jagoda+4-5 jagoda za kraj
* * * Priprema * * *
Odvojite bjelanjke od zumanjaka.
Na pari izmutite zumanjke sa vanilin secerom.
Maknite sa pare da se zumanjci prohlade, a za to vrijeme izmutite cvrst snijeg od bjelanjaka.
Bjelanjcima dodajte jednu po jednu kasiku secera, neprestano mutite dok se secer ne otopi.
Bjelanjcima dodajte izmucene zumanjke i nastavite sa mucenjem..
U drugog posudi izmutit slag, dodajte kremi od jaja i izmutite.
Sameljite 300 gr. jagoda, dodajte kremi i ponovo izmutite.
Preostale jagode isjecite na zeljene komade, dodajte sladoledu, izmjesajte kasikom, pa sipajte u posudu u kojoj ce se hladit sladoled.
* * * Stavite u zamrzivac da se sladoled stegne pa posluzite i uzivajte u okusu.* * *
Prijatno!
3 jaja
6 kasika secera
300 ml. tecnog slaga
1 vanilin secer
300 gr. jagoda+4-5 jagoda za kraj
* * * Priprema * * *
Odvojite bjelanjke od zumanjaka.
Na pari izmutite zumanjke sa vanilin secerom.
Maknite sa pare da se zumanjci prohlade, a za to vrijeme izmutite cvrst snijeg od bjelanjaka.
Bjelanjcima dodajte jednu po jednu kasiku secera, neprestano mutite dok se secer ne otopi.
Bjelanjcima dodajte izmucene zumanjke i nastavite sa mucenjem..
U drugog posudi izmutit slag, dodajte kremi od jaja i izmutite.
Sameljite 300 gr. jagoda, dodajte kremi i ponovo izmutite.
Preostale jagode isjecite na zeljene komade, dodajte sladoledu, izmjesajte kasikom, pa sipajte u posudu u kojoj ce se hladit sladoled.
* * * Stavite u zamrzivac da se sladoled stegne pa posluzite i uzivajte u okusu.* * *
Prijatno!