Schwarzwald torta

Kolač koji se sastoji od biskvita i čokolade, punjen je višnjama i vrhnjem, a ukrašen šlagom i komadićima čokolade. Postao je popularan 1930.-ih godina u Njemačkoj. Ova je verzija preuzeta s coolinarike i, naravno, malo preuređena prema našim zahtjevima.

Vrijeme pripreme:

30 min

Sastojci:

Za biskvit:
  • 8 jaja (M veličine)
  • 60 g mljevenih badema
  • 15 g kakaa smanjenog udjela masti
  • 15 g whey proteina od čokolada
  • 120 g mljevenih zobenih pahuljica
  • sladilo
Za kremu
  • 1 kg šlag pjene (pripremljene s vodom)
  • 200 g očišćenih višanja

Priprema:

Promiješajte whey i kakao i umutite s vodom u gustu smjesu. Dodajte samljevene zobene pahuljice i bademe. Izmiksajte i umutite još i žumanjke.
Bjelanjke istucite u snijeg i pomiješajte sa smjesom badema i zobenih pahuljica. Ispecite 3 kore biskvita.
Šlag pjenu izmiksajte s vodom u čvrstu smjesu.
Na prvu koru poslažite višnje i prelijte 1/3 šlaga. Stavite drugu koru i prelijte sa šlagom (1/3). Stavite i treću koru. S ostatkom šlaga i malo višanja ukrasite tortu po želji.

Nutritivne vrijednosti (za 1/8 kolača):

Energetska vrijednost: 169 kcal
Bjelančevine: 14,5 g
Masti: 12,8 g
Ugljikohidrati: 32,5 g
fitness.com.hr