Kolač koji se sastoji od biskvita i čokolade, punjen je višnjama i vrhnjem, a ukrašen šlagom i komadićima čokolade. Postao je popularan 1930.-ih godina u Njemačkoj. Ova je verzija preuzeta s coolinarike i, naravno, malo preuređena prema našim zahtjevima.
Vrijeme pripreme:
30 min
Sastojci:
Za biskvit:
- 8 jaja (M veličine)
- 60 g mljevenih badema
- 15 g kakaa smanjenog udjela masti
- 15 g whey proteina od čokolada
- 120 g mljevenih zobenih pahuljica
- sladilo
Za kremu
- 1 kg šlag pjene (pripremljene s vodom)
- 200 g očišćenih višanja
Priprema:
Promiješajte whey i kakao i umutite s vodom u gustu smjesu. Dodajte samljevene zobene pahuljice i bademe. Izmiksajte i umutite još i žumanjke.
Bjelanjke istucite u snijeg i pomiješajte sa smjesom badema i zobenih pahuljica. Ispecite 3 kore biskvita.
Šlag pjenu izmiksajte s vodom u čvrstu smjesu.
Na prvu koru poslažite višnje i prelijte 1/3 šlaga. Stavite drugu koru i prelijte sa šlagom (1/3). Stavite i treću koru. S ostatkom šlaga i malo višanja ukrasite tortu po želji.
Nutritivne vrijednosti (za 1/8 kolača):
Energetska vrijednost: 169 kcal
Bjelančevine: 14,5 g
Masti: 12,8 g
Ugljikohidrati: 32,5 g
Bjelančevine: 14,5 g
Masti: 12,8 g
Ugljikohidrati: 32,5 g
fitness.com.hr