Za 8 osoba potrebno je: 330 ml (1+1/3 šolje) brašna, 1 kašika praška za pecivo, 2 kašike maka, 2 kašike rendane limunove kore, 2 kašike rendane pomorandžine kore, 130 ml (1/2 šolje) mekog putera, 250 ml (1 šolja) krem sira, 250 ml (1 šolja) šećera, 3 jajeta. Za preliv: 250 ml (1 šolja) šećera u prahu, 1 kašika soka od limuna, 1 kašika rendane pomorandžine kore. Za dekoraciju: 6 kriške pomorandže, 6 kriške limuna, listići mente.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, makom, korom od limuna i pomorandže. U drugoj posudi umutite mikserom puter, šećer i sir dok ne dobijete kremastu smesu. Potom umešajte jaja, jedno po jedno, i dobro umutite. Drvenom kašikom postepeno dodajte mešavinu sa brašnom i dobro izmešajte. Puterom podmažite okrugli kalup prečnika 23 cm, sipajte testo i pecite 45-50 minuta. Gotov kolač ostavite da se ohladi. U međuvremenu umutite pripremite preliv. U činiji umutite šećer u prahu sa sokom od limuna, dodajte koru od pomorandže i premažite preko kolača. Ukrasite kriškama pomorandže i limuna i listićima mente
(Novosti)
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, makom, korom od limuna i pomorandže. U drugoj posudi umutite mikserom puter, šećer i sir dok ne dobijete kremastu smesu. Potom umešajte jaja, jedno po jedno, i dobro umutite. Drvenom kašikom postepeno dodajte mešavinu sa brašnom i dobro izmešajte. Puterom podmažite okrugli kalup prečnika 23 cm, sipajte testo i pecite 45-50 minuta. Gotov kolač ostavite da se ohladi. U međuvremenu umutite pripremite preliv. U činiji umutite šećer u prahu sa sokom od limuna, dodajte koru od pomorandže i premažite preko kolača. Ukrasite kriškama pomorandže i limuna i listićima mente
(Novosti)