Parfe od čokolade i mandarina

Preukusan slatkiš! 


* * * Sastojci:* * *



50 gr. čokolade za kuvanje,

1 konzerva mandarina,

1 kesica vanilin šećera,

3 kašike šećera,

2 žumanceta,


1 pomorandža,

2 kašike likera od pomorandže,

400 ml slatke pavlake,

15 piškota



* * * Za dekoraciju:* * *

mandarine,

čokoladne ljuspice,

menta.



* * * Priprema:* * *



Čokoladu rastopiti na tihoj vatri.

Mandarine iz konzerve (180 gr. bez soka) ocediti.

Na pari kremasto umutiti žumanaca sa 2 kašike šećera, vanilin šećerom i sokom od pomorandže.

Dodati liker od pomorandže.

Smesu mešati u hladnoj vodi dok se ne ohladi. 


Čvrsto ulupati pavlaku sa preostalim šećerom.

Nekoliko kriški mandarina odvojiti a ostatak zajedno sa ulupanom pavlakom umešati u krem od žumanaca.

Okruglu posudu ravnih zidova (zapremine oko 1 l) obložiti aluminijumskom folijom.

Sipati malo krema. Uz zidove posude poređati piškote.




Sipati u slojevima naizmenično krem i otopljenu čokoladu dok ima materijala.

Posudu poklopiti i ostaviti da se hladi u zamrzivaču oko 12 časova.

Nakon toga, posudu kratko potopiti u vrelu vodu
.

* * * Parfe pažljivo izručiti na odgovarajući tanjir. Dekorisati mandarinama, čokoladnim ljuspicama i svežom mentom. * * *
 

Prijatno!