Preukusan slatkiš!
* * * Sastojci:* * *
50 gr. čokolade za kuvanje,
1 konzerva mandarina,
1 kesica vanilin šećera,
3 kašike šećera,
2 žumanceta,
1 pomorandža,
2 kašike likera od pomorandže,
400 ml slatke pavlake,
15 piškota
* * * Za dekoraciju:* * *
mandarine,
čokoladne ljuspice,
menta.
* * * Priprema:* * *
Čokoladu rastopiti na tihoj vatri.
Mandarine iz konzerve (180 gr. bez soka) ocediti.
Na pari kremasto umutiti žumanaca sa 2 kašike šećera, vanilin šećerom i sokom od pomorandže.
Dodati liker od pomorandže.
Smesu mešati u hladnoj vodi dok se ne ohladi.
Čvrsto ulupati pavlaku sa preostalim šećerom.
Nekoliko kriški mandarina odvojiti a ostatak zajedno sa ulupanom pavlakom umešati u krem od žumanaca.
Okruglu posudu ravnih zidova (zapremine oko 1 l) obložiti aluminijumskom folijom.
Sipati malo krema. Uz zidove posude poređati piškote.
Sipati u slojevima naizmenično krem i otopljenu čokoladu dok ima materijala.
Posudu poklopiti i ostaviti da se hladi u zamrzivaču oko 12 časova.
Nakon toga, posudu kratko potopiti u vrelu vodu.
* * * Parfe pažljivo izručiti na odgovarajući tanjir. Dekorisati mandarinama, čokoladnim ljuspicama i svežom mentom. * * *
Prijatno!
* * * Sastojci:* * *
50 gr. čokolade za kuvanje,
1 konzerva mandarina,
1 kesica vanilin šećera,
3 kašike šećera,
2 žumanceta,
1 pomorandža,
2 kašike likera od pomorandže,
400 ml slatke pavlake,
15 piškota
* * * Za dekoraciju:* * *
mandarine,
čokoladne ljuspice,
menta.
* * * Priprema:* * *
Čokoladu rastopiti na tihoj vatri.
Mandarine iz konzerve (180 gr. bez soka) ocediti.
Na pari kremasto umutiti žumanaca sa 2 kašike šećera, vanilin šećerom i sokom od pomorandže.
Dodati liker od pomorandže.
Smesu mešati u hladnoj vodi dok se ne ohladi.
Čvrsto ulupati pavlaku sa preostalim šećerom.
Nekoliko kriški mandarina odvojiti a ostatak zajedno sa ulupanom pavlakom umešati u krem od žumanaca.
Okruglu posudu ravnih zidova (zapremine oko 1 l) obložiti aluminijumskom folijom.
Sipati malo krema. Uz zidove posude poređati piškote.
Sipati u slojevima naizmenično krem i otopljenu čokoladu dok ima materijala.
Posudu poklopiti i ostaviti da se hladi u zamrzivaču oko 12 časova.
Nakon toga, posudu kratko potopiti u vrelu vodu.
* * * Parfe pažljivo izručiti na odgovarajući tanjir. Dekorisati mandarinama, čokoladnim ljuspicama i svežom mentom. * * *
Prijatno!