Za 8 osoba potrebno je - Za hrskavu koru: 400 g toblerone čokolade, 60 ml krem pavlake za kuvanje, 750 ml (3 šolje od 2,5 dl) hrskavih pirinčanih pahuljica. Za mus kremu: 170 g bele čokolade, 500 g mekog krem sira, 160 ml šećera (2/3 šolje), 380 ml zgnječenih malina (1+1/2 šolje), 250 ml slatke pavlake (1 šolja), 15 celih malina za dekoraciju.
Masnim papirom obložite kalup za kolač dužine 20 cm. U vatrostalnoj činiji izlomite toblerone čokoladu i rastopite na pari zajedno sa 60 ml krem pavlake za kuvanje. Sklonite sa ringle i umešajte pirinčane pahulje. Izmešajte, sipajte u kalup i ostavite da se hladi u frižideru 15 minuta. Rastopite belu čokoladu na pari i ohladite. U velikoj posudi umutite krem sir sa šećerom, pa umešajte zgnječene maline i belu topljenu čokoladu. U posebnoj činiji čvrsto umutite slatku pavlaku. Polovinu smese sipajte u mešavinu sira i malina, pažljivo izmešajte i sipajte u kalup, preko kore. Potom dodajte preostalu umućenu pavlaku, poravnajte, ukrasite celim malinama i ohladite u frižideru oko 2 sata.
(Novosti)
Masnim papirom obložite kalup za kolač dužine 20 cm. U vatrostalnoj činiji izlomite toblerone čokoladu i rastopite na pari zajedno sa 60 ml krem pavlake za kuvanje. Sklonite sa ringle i umešajte pirinčane pahulje. Izmešajte, sipajte u kalup i ostavite da se hladi u frižideru 15 minuta. Rastopite belu čokoladu na pari i ohladite. U velikoj posudi umutite krem sir sa šećerom, pa umešajte zgnječene maline i belu topljenu čokoladu. U posebnoj činiji čvrsto umutite slatku pavlaku. Polovinu smese sipajte u mešavinu sira i malina, pažljivo izmešajte i sipajte u kalup, preko kore. Potom dodajte preostalu umućenu pavlaku, poravnajte, ukrasite celim malinama i ohladite u frižideru oko 2 sata.
(Novosti)