Potrebno je: 600 g smrznutih borovnica, 2 kašike + 160 g šećera, 150 g integralnog keksa, 125 g putera, 10 listova želatina, 600 g neslanog krem sira, 300 g grčkog jogurta, 3 kašike limunovog soka i kesica žele praha.
Borovnice pospite sa dve kašike šećera i stavite u cediljku da se ocede. Keks izmrvite oklagijom i pomešajte sa otopljenim puterom i 40 g šećera, sipajte u kalup za tortu obložen masnim papirom i pritisnite prstima. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi. Krem sir umutite sa jogurtom, limunovim sokom i 100 g šećera, odvojte pola količine krema i umešajte 250 g borovnica. Oceđen želatin zagrejte na pari, pet listova dodajte u krem sa borovnicama, a ostatak u beli krem. Oba krema sipajte na keks i provucite viljuškom da dobijete mramornu šaru. U sok koji su pustile borovnice sipajte vodu (do 250 ml), želatin u prahu, preostali šećer i zagrejte do ključanja. Ostatak voća rasporedite na tortu, prelijte žele borovnicama i pre serviranja ohladite tri sata.
(Novosti)
Borovnice pospite sa dve kašike šećera i stavite u cediljku da se ocede. Keks izmrvite oklagijom i pomešajte sa otopljenim puterom i 40 g šećera, sipajte u kalup za tortu obložen masnim papirom i pritisnite prstima. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi. Krem sir umutite sa jogurtom, limunovim sokom i 100 g šećera, odvojte pola količine krema i umešajte 250 g borovnica. Oceđen želatin zagrejte na pari, pet listova dodajte u krem sa borovnicama, a ostatak u beli krem. Oba krema sipajte na keks i provucite viljuškom da dobijete mramornu šaru. U sok koji su pustile borovnice sipajte vodu (do 250 ml), želatin u prahu, preostali šećer i zagrejte do ključanja. Ostatak voća rasporedite na tortu, prelijte žele borovnicama i pre serviranja ohladite tri sata.
(Novosti)