MINI ČIZKEJK

Za 12 porcija potrebno je: 180 ml (3/4 čaše) mlevenog keksa, 2 kašike smeđeg šećera, 2 kašike putera, 500 g mekog krem sira, 125 ml (1/2 šolje) kristal šećera, 2 jajeta, 1 kašičica vanile, 1 kašika rendane limunove kore. Za preliv od malina: 380 ml (1+1/2 šolje) malina, 3 kašike meda, 1 kašika soka od limuna.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji izmešajte mleveni keks, smeđi šećer i puter tako da dobijete homogeno testo. Masnim papirom obložite 12 kalupova za mafine, pa rasporedite testo i blago utapkajte prstima. U činiji umutite krem sir sa jajima , šećerom, vanilom i rendanom limunovom korom dok ne dobijete glatku smesu, pa sipajte u kalupove preko korica od mlevenog keksa, putera i šećera. Pecite oko 20 minuta i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 60 minuta. U činiji umutite maline, med i sok od limuna i zamrznite u u plastičnoj činiji. Stavite čizkejk u kesice za zamrzavanje i zamrznite najmanje 2-3 sata. Kolače i preliv izvadite iz zamrzivača i držite na sobnoj temperaturi 3 sata pre posluženja. Premažite prelivom i po želji ukrasite svežim voćem.

(Novosti)