http://recepti.zena.blic.rs
Kolač koji mami ukusom i mirisom cimeta
Sastojci | Količina |
belo brašno | 3 čaše od 2dl |
voda | 2 čaše od 2 dl |
šećer | 1,5 čaše od 2 dl |
ulje | 3 kašike |
soda bikarbona | 1 kesica |
prašak za pecivo | 1 kesica |
cimet | 1 kesica |
kakao | 2 - 3 kašike |
džem po izboru (kajsija, šljiva ili dr) za u testo | 3 kašike |
džem po izboru za premazivanje | 3 - 4 kašike |
Za glazuru: | |
čokolada za kuvanje | 100 gr |
ulje | 2 kašike |
Kako pripremiti
- Pomešajte brašno sa šećerom, sodom bikarbonom, cimetom, praškom za pecivom i kakaom. Potom u pripremljene suve sastojke dodajte 3 kašike džema, vodu i ulje. Sve dobro umutite mikserom i ostavite da stoji 40min na sobnoj teperaturi. Polovinu smese sipajte u pomazan pleh br.28 i pecite 10min na 200C. Kad se zapeče premažite džemom i preko sipajte ostatak smese ponovo da se zapeče. Na kraju kolač odozgo prelite glazurom od čokolade i ulja.