Sastojci
200 gr brašna
180 g putera
120 g šećera
4 žumanca
malo praška za pecivo
160 gr mlevenih lešnika ili badema
1/2 kašičice cimeta
kora jednog limuna
žele od brusnice
rum
1 razmućeno jaje
200 gr brašna
180 g putera
120 g šećera
4 žumanca
malo praška za pecivo
160 gr mlevenih lešnika ili badema
1/2 kašičice cimeta
kora jednog limuna
žele od brusnice
rum
1 razmućeno jaje
Priprema
Od brašna, putera, šećera, žumanca, praška za pecivo, lešnika ili badema, cimeta i kore od limuna umesite testo. Nakon što ste ga dobro umesili, zavijte ga u papir i ostavite 30 minuta u frižider.
Nakon toga testo isecite na dva dela. Prvu polovinu tanko razvaljajte i stavite u oblik za tortu, prekrijte tankim slojem želea od brusnice i poprskajte malom količinom ruma.
Iz druge polovine testa napravite kolut i tanke duge trake. Kolut ćete staviti na ivice torte a trake u pravilnim razmacima u obliku rešetke položite na žele od brusnice. Trake i kolut premažite razmućenim jajetom, kolut ukrasite bademom ili lešnikom iseckanim na listiće i pecite tortu 30 minuta na temperaturi od 190 stepeni.
Od brašna, putera, šećera, žumanca, praška za pecivo, lešnika ili badema, cimeta i kore od limuna umesite testo. Nakon što ste ga dobro umesili, zavijte ga u papir i ostavite 30 minuta u frižider.
Nakon toga testo isecite na dva dela. Prvu polovinu tanko razvaljajte i stavite u oblik za tortu, prekrijte tankim slojem želea od brusnice i poprskajte malom količinom ruma.
Iz druge polovine testa napravite kolut i tanke duge trake. Kolut ćete staviti na ivice torte a trake u pravilnim razmacima u obliku rešetke položite na žele od brusnice. Trake i kolut premažite razmućenim jajetom, kolut ukrasite bademom ili lešnikom iseckanim na listiće i pecite tortu 30 minuta na temperaturi od 190 stepeni.
kuvajsam