Preskoči na glavni sadržaj

Kuglof sa limunom

http://recepti.zena.blic.rs

Lak za pripremu, što duže stoji sve je lepši, ali verujte jako brzo će se pojesti.
SastojciKoličina
margarin250g
šećer150g
soprstohvat
brašno300g
jaja4 komada
mleko2 kašike
prašak za pecivo1
limun1 komad

Kako pripremiti

  • Podmažite kalup i pospite ga brašnom. Zagrejte rernu. Margarin stavite u činiju za mućenje i dobro izmešajte mikserom. Postepeno dodajte šećer, rendanu koru limuna i so neprestano muteći, sve dok ne dobijete vezanu smesu. Na svakih ½ minuta dodajte po jedno jaje, muteći najvećom brzinom. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, i umešajte u testo naizmenično sa mlekom, iz dva puta. Sipajte testo u kalup i poravnajte. Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 min.možda i duže ako je potrebno u zavisnosti od rerne.