Sastojci
10 jaja
50 kašika šećera
10 k. ulja
10 k. mlijeka
10 k. brašna
1/2 l vode
2 pudinga od jagode ili vanilije
šećer u prahu za posipanje
napraviti tijesto od 10 žumanjaka i po 10 kašika šećera, ulja, mlijeka i brašna
2
ispeći i ohlađeno tijesto prerezati na 2 dijela.
prilično je tanko pa ga reži oprezno
3
umutiti 10 bjelanjaka i 20 kašika šećera
4
u pola litra vode i 20 kašika šećera skuhati 2 pudinga
5
vruć puding sipati u bjelanjke i miksati dok se potpuno ne ohladi (da nije ovog miksanja češće bih je pravila)
6
kremu staviti na 1 dio tijesta, poklopiti drugim dijelom, posuti šećerom u prahu. ja ostavim da prenoći u frižideru ili barem 3-5 sati pa je režem
10 jaja
50 kašika šećera
10 k. ulja
10 k. mlijeka
10 k. brašna
1/2 l vode
2 pudinga od jagode ili vanilije
šećer u prahu za posipanje
napraviti tijesto od 10 žumanjaka i po 10 kašika šećera, ulja, mlijeka i brašna
2
ispeći i ohlađeno tijesto prerezati na 2 dijela.
prilično je tanko pa ga reži oprezno
3
umutiti 10 bjelanjaka i 20 kašika šećera
4
u pola litra vode i 20 kašika šećera skuhati 2 pudinga
5
vruć puding sipati u bjelanjke i miksati dok se potpuno ne ohladi (da nije ovog miksanja češće bih je pravila)
6
kremu staviti na 1 dio tijesta, poklopiti drugim dijelom, posuti šećerom u prahu. ja ostavim da prenoći u frižideru ili barem 3-5 sati pa je režem