Krem sa borovnicama i likerom

Kiselkasti ukus bobica začiniće lagani krem, a dodatnu teksturu slatkišu daje izmrvljeni keks. 

Sastojci za četiri osobe: 

300 grama borovnica 
Četiri kašike likera od limuna (ili drugog voća po izboru) 
Tri kašike šećera u prahu 
300 mililitara slatke pavlake 
Šest kašika slatkog vina 
Šest keksa sa bademima 

Borovnice, kašiku likera i kašiku šećera stavite u posudu i zagrejte na niskoj temperaturi. Pazite da bobice ne počnu da pucaju. Ostavite da se ohladi. 

Pavlaku, preostali liker i slatko vino mutite dok ne dobijete krem malo ređi od šlaga, koji blago zadržava oblik. 

U četiri posude za desert na dno stavite malo borovnica, nekoliko kašika krema, i pospite izmrvljenim keksom sa bademima. Ponovite ovaj postupak u dva sloja, a na vrh stavite preostale borovnice. 

Ohladite slatkiš u frižideru najmanje pola sata pre serviranja. 

(MONDO)