Kiselkasti ukus bobica začiniće lagani krem, a dodatnu teksturu slatkišu daje izmrvljeni keks.
Sastojci za četiri osobe:
300 grama borovnica
Četiri kašike likera od limuna (ili drugog voća po izboru)
Tri kašike šećera u prahu
300 mililitara slatke pavlake
Šest kašika slatkog vina
Šest keksa sa bademima
Borovnice, kašiku likera i kašiku šećera stavite u posudu i zagrejte na niskoj temperaturi. Pazite da bobice ne počnu da pucaju. Ostavite da se ohladi.
Pavlaku, preostali liker i slatko vino mutite dok ne dobijete krem malo ređi od šlaga, koji blago zadržava oblik.
U četiri posude za desert na dno stavite malo borovnica, nekoliko kašika krema, i pospite izmrvljenim keksom sa bademima. Ponovite ovaj postupak u dva sloja, a na vrh stavite preostale borovnice.
Ohladite slatkiš u frižideru najmanje pola sata pre serviranja.
(MONDO)
Sastojci za četiri osobe:
300 grama borovnica
Četiri kašike likera od limuna (ili drugog voća po izboru)
Tri kašike šećera u prahu
300 mililitara slatke pavlake
Šest kašika slatkog vina
Šest keksa sa bademima
Borovnice, kašiku likera i kašiku šećera stavite u posudu i zagrejte na niskoj temperaturi. Pazite da bobice ne počnu da pucaju. Ostavite da se ohladi.
Pavlaku, preostali liker i slatko vino mutite dok ne dobijete krem malo ređi od šlaga, koji blago zadržava oblik.
U četiri posude za desert na dno stavite malo borovnica, nekoliko kašika krema, i pospite izmrvljenim keksom sa bademima. Ponovite ovaj postupak u dva sloja, a na vrh stavite preostale borovnice.
Ohladite slatkiš u frižideru najmanje pola sata pre serviranja.
(MONDO)