PODLOGA
250 gr keksa
150 gr putera
KREMA
500 gr mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag
250 gr milerama
500 gr mascarpone sira
500 ml vrhnja za šlag
250 gr milerama
170 gr šećera u prahu
1 kesica želatine
1 kesica želatine
PRELJEV
500 gr voća po želji (višnje, trešnje, šumsko voće)
100 ml vode
4 kašike šećera
2 kašike gustina
500 gr voća po želji (višnje, trešnje, šumsko voće)
100 ml vode
4 kašike šećera
2 kašike gustina
Način pripreme
Keks sameljite pa pomiješajte sa otopljenim puterom i utisnite u kalup.
Želatinu otopite sa 4 kašike vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri.
Keks sameljite pa pomiješajte sa otopljenim puterom i utisnite u kalup.
Želatinu otopite sa 4 kašike vode i ostaviti 10-ak minuta da nabubri.
Mascarpone pomiješati sa šećerom i mileramom.
Želatinu otopite u šerpici pa pomiješajte u umućeni šlag pa umutite sa smjesom od sira.
Prelijte preko podloge od keksa i ostavite u frižideru da se stisne.
Pomiješajte 100 ml vode sa voćem i šećerom i pustite da provrije.
Dodajte gustin i lagano kuhajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se malo ohladi pa prelijte preko torte i vratite u frižider na par sati da se stisne
Želatinu otopite u šerpici pa pomiješajte u umućeni šlag pa umutite sa smjesom od sira.
Prelijte preko podloge od keksa i ostavite u frižideru da se stisne.
Pomiješajte 100 ml vode sa voćem i šećerom i pustite da provrije.
Dodajte gustin i lagano kuhajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se malo ohladi pa prelijte preko torte i vratite u frižider na par sati da se stisne
http://kucnetajne.info