http://recepti.zena.blic.rs
Fini, kremasti desert...Sastojci | Količina |
testo | |
brašno | 200 g |
mleveni mak | 2 kašike |
prašak za pecivo | 1 kesica |
šećer | 150 g |
vanilin šećer | 1 kesica |
jaje | 1 |
ulje | 1 dl |
kefir | 180 ml |
krem | |
puding sa ukusom lešnika | 1 kesica |
mleko | 4 dl |
šlag | 50 g |
kisela voda | po potrebi za šlag, oko 150 ml |
šećer | 4-5 kašika |
dekoracija | |
šlag | po potrebi/ukusu |
Kako pripremiti
- U jednu posudu staviti brašno, mak, prašak za pecivo, a u drugu šećer, ulje, kefir, jaje, vanilin šećer, dobro promešati, pa dodavati kašiku po kašiku mešavine sa makom.
- Smesu uliti u nauljen i brašnom posut pleh ili koristiti pek papir, pa peći na 150 stepeni oko 15-20 minuta.
- Skuvati puding prema upustvu sa kesice, šlag umutiti. Kad se ohladi puding umešati šlag.
- Ohlađenu koru premazati kremom, pa šlagom. Ohladiti u frižideru, seći na kocke i poslužiti.