Preskoči na glavni sadržaj

Kolač sa kefirom i makom, ukusan i neponovljiv!

http://recepti.zena.blic.rs
Fini, kremasti desert...
SastojciKoličina
testo
brašno200 g
mleveni mak2 kašike
prašak za pecivo1 kesica
šećer150 g
vanilin šećer1 kesica
jaje1
ulje1 dl
kefir180 ml
krem
puding sa ukusom lešnika1 kesica
mleko4 dl
šlag50 g
kisela vodapo potrebi za šlag, oko 150 ml
šećer4-5 kašika
dekoracija
šlagpo potrebi/ukusu

Kako pripremiti

  • U jednu posudu staviti brašno, mak, prašak za pecivo, a u drugu šećer, ulje, kefir, jaje, vanilin šećer, dobro promešati, pa dodavati kašiku po kašiku mešavine sa makom.
  • Smesu uliti u nauljen i brašnom posut pleh ili koristiti pek papir, pa peći na 150 stepeni oko 15-20 minuta.
  • Skuvati puding prema upustvu sa kesice, šlag umutiti. Kad se ohladi puding umešati šlag.
  • Ohlađenu koru premazati kremom, pa šlagom. Ohladiti u frižideru, seći na kocke i poslužiti.