Sastojci:
- 100 g maslaca, sobne temperature
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g namaza od lješnjaka
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 g čokolade narezane na kockice
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Maslac kremasto smiksajte, oko 1 min, pa dodajte šećer i miksajte još 3 minute.
- Smanjite brzinu i dodajte jaje, a kad se ono umiksa, umiješajte i namaz od lješnjaka. U drugoj, manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- Dodajte smjesi od maslaca i miksajte malom brzinom dok se sve ne poveže, a zatim povećajte brzinu i miksajte tek toliko da smjesa postane glatka.
- Umiješajte kockice čokolade. Smjesu okruglom žličicom stavljajte na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite na 180 stupnjeva 6-7 minuta. Kekse ostavite da se hlade na limu oko 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku.
Tekst: kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia