POTREBNO JE
3 čaše (od 2 dcl) šećera, 1,5 čaša vode, 250 g margarina, 150 g seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 350-400 g mlevenog keksa, malo višnji iz kompota.
PRIPREMA
Šećer karamelisati da bude svetlo braon boje, dodati vodu i kuvati na tihoj vatri da se šećer istopi, dodati margarin da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati, seckane orahe, suvo grožđe i mleveni keks. Gustina treba dodati sve dok se ne napravi kuvana palenta. Još dok je topla masa, izručiti na pek-papir, iseći na kokce i ostaviti da se ohladi. Kasnije staviti glazuru od čokolade i dodajte seckane višnje.
(Blic žena)
3 čaše (od 2 dcl) šećera, 1,5 čaša vode, 250 g margarina, 150 g seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 350-400 g mlevenog keksa, malo višnji iz kompota.
PRIPREMA
Šećer karamelisati da bude svetlo braon boje, dodati vodu i kuvati na tihoj vatri da se šećer istopi, dodati margarin da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati, seckane orahe, suvo grožđe i mleveni keks. Gustina treba dodati sve dok se ne napravi kuvana palenta. Još dok je topla masa, izručiti na pek-papir, iseći na kokce i ostaviti da se ohladi. Kasnije staviti glazuru od čokolade i dodajte seckane višnje.
(Blic žena)