Sastojci:
4 jaja
125 g šećera
1 dl vode
5 dl mleka
kafena kašičica esencije vanile
Priprema:
1. Dodajte 100g šećera u vodu i mešajte dok se ne rastvori. Pustite da provri bez mešanja, dok se ne karamelizuje.
2. Brzo sipajte karamel u pripremljenu posudu koju ćete potom staviti u neki dublji pleh.
3. Umutite jaja sa ostatkom šećera. Ugrejte mleko sa vanilom, potom dodajte pomešana jaja uz neprestano mešanje dok se sve ne sjedini.
4. Sipajte krem u posudu sa karamelom. Sipajte vodu u pleh tako da dođe do polovine suda sa kremom. (Kao kada kuvate na pari).
5. Peći na 170ºc 45 minuta. Proveriti da li je dobro kuvano!
6. Pusite da se dobro ohladi, po mogućstvu celu noć. Pripremite posudu za serviranje pudinga i pažljivo ga prevrnite na istu.
Izvor: B92/Superžena
4 jaja
125 g šećera
1 dl vode
5 dl mleka
kafena kašičica esencije vanile
Priprema:
1. Dodajte 100g šećera u vodu i mešajte dok se ne rastvori. Pustite da provri bez mešanja, dok se ne karamelizuje.
2. Brzo sipajte karamel u pripremljenu posudu koju ćete potom staviti u neki dublji pleh.
3. Umutite jaja sa ostatkom šećera. Ugrejte mleko sa vanilom, potom dodajte pomešana jaja uz neprestano mešanje dok se sve ne sjedini.
4. Sipajte krem u posudu sa karamelom. Sipajte vodu u pleh tako da dođe do polovine suda sa kremom. (Kao kada kuvate na pari).
5. Peći na 170ºc 45 minuta. Proveriti da li je dobro kuvano!
6. Pusite da se dobro ohladi, po mogućstvu celu noć. Pripremite posudu za serviranje pudinga i pažljivo ga prevrnite na istu.
Izvor: B92/Superžena