Šta vam je potrebno za 6 porcija (230 kalorija po porciji):
3 jajeta
120 g bele, mlečne ili crne čokolade
120 g mekanog krem sira
okrugla modla za kolače od 15 cm
pleh i mikser
Kako se pravi:
Zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa. Razbijte jaja i odvojite žumanca od belanaca.
Stavite čokoladu u veliku metalnu činiju, a zatim je otopite na pari iznad šerpe s ključalom vodom. Dodajte u čokoladu krem sir i dobro umešajte. Sklonite smesu s pare i umešajte tri žumanceta.
U velikoj činiji umutite tri belanca u čvrst sneg. Trećinu šnea dodajte u smesu od krem sira i pažljivo umešajte špatulom. Zatim ponovite postupak još dva puta dok ne umešate sav sneg.
Namažite uljem ili puterom papir za pečenje i obložite modlu za kolače. Sipajte smesu za kolač u modlu i nekoliko puta je lagano lupite po kuhinjskom pultu, kako bi balončići vazduha izašli iz smese.
Stavite modlu na tepsiju u koju ste prethodno sipali vrelu vodu. Pecite na 170 stepeni 15 minuta, zatim još 15 na 160 stepeni, a zatim isključite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta.
Kad je kolač gotov, pustite da se dobro ohladi pre nego što ga nasečete. Možete ga odgore posuti prah šećerom.
3 jajeta
120 g bele, mlečne ili crne čokolade
120 g mekanog krem sira
okrugla modla za kolače od 15 cm
pleh i mikser
Kako se pravi:
Zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa. Razbijte jaja i odvojite žumanca od belanaca.
Stavite čokoladu u veliku metalnu činiju, a zatim je otopite na pari iznad šerpe s ključalom vodom. Dodajte u čokoladu krem sir i dobro umešajte. Sklonite smesu s pare i umešajte tri žumanceta.
U velikoj činiji umutite tri belanca u čvrst sneg. Trećinu šnea dodajte u smesu od krem sira i pažljivo umešajte špatulom. Zatim ponovite postupak još dva puta dok ne umešate sav sneg.
Namažite uljem ili puterom papir za pečenje i obložite modlu za kolače. Sipajte smesu za kolač u modlu i nekoliko puta je lagano lupite po kuhinjskom pultu, kako bi balončići vazduha izašli iz smese.
Stavite modlu na tepsiju u koju ste prethodno sipali vrelu vodu. Pecite na 170 stepeni 15 minuta, zatim još 15 na 160 stepeni, a zatim isključite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta.
Kad je kolač gotov, pustite da se dobro ohladi pre nego što ga nasečete. Možete ga odgore posuti prah šećerom.