Najjednostavniji mogući recept a okus je extra
Tijesto:
2 jaja
2 fildžana šećera
2 fildžana ulja
8 fildžana brašna
100 gr kokosa
pola praška za pecivo.
Dobro rukama uraditi tijesto, oblikovati hurmašice i poredati u pleh. Ispeći na 180 stepeni dok blago porumene.
AGDA:
12 fildžana šećera
11 fildžana vode
malo limunovog soka.
Pečene hurmašice ohladiti i tek onda pripremiti agdu. Zaliti vruću agdu preko hladnih hurmašica.
Tijesto:
2 jaja
2 fildžana šećera
2 fildžana ulja
8 fildžana brašna
100 gr kokosa
pola praška za pecivo.
Dobro rukama uraditi tijesto, oblikovati hurmašice i poredati u pleh. Ispeći na 180 stepeni dok blago porumene.
AGDA:
12 fildžana šećera
11 fildžana vode
malo limunovog soka.
Pečene hurmašice ohladiti i tek onda pripremiti agdu. Zaliti vruću agdu preko hladnih hurmašica.