Preskoči na glavni sadržaj

Ferero torta bez pečenja: Idealna poslastica za svaku priliku!

http://recepti.zena.blic.rs
Ova kremasta čokoladna torta sa lešnicima ostaviće vas bez daha. Idealna za savremene domaćice jer se brzo priprema.
SastojciKoličina
Kora
napolitanke od lešnika400 g
nutela5 kašika
Fil
čokolada sa lešnicima200 g
čokolada za kuvanje50 g
slatka pavlaka500 ml
krem sir250 g
Preliv
čokolada za kuvanje100 g
mlečna čokolada100 g
kisela pavlaka270 g
lešnik100 g

Kako pripremiti

  • Napolitanke usitniti u secku ili ih izmrviti. Staviti ih u posudu i dodati 5 kašika nutele. Sjediniti mikserom, a zatim kašikom i staviti u kalup za čizkejk. Rasporediti ravnomerno da bi napravili koru tako što ćete utiskivati kašikom dok se kora ne izravna i ne ujednači. Kalup staviti u frižider dok se sprema fil. Za fil u šerpu sipati 100 mililitra slatke pavlake, dodati čokoladu za kuvanje, čokoladu sa lešnicima i rastopiti na blagoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti čokoladu da se ohladi. Ostatak slatke pavlake staviti u posudu i mutiti mikserom oko pet minuta, dok se pavlaka ne zgusne. Zatim dodati krem sira i sjediniti kašikom, da bi masa ostala čvrsta. Zatim dodati rastopljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Voditi računa da se čokolada ohladi da bi sve ostalo čvrsto. Fil ravnomerno rasporediti preko kore i staviti u frižider da odstoji najmanje 2 sata. Za preliv rastopiti na blagoj vatri čokoladu za kuvanje i mlečnu čokoladu i kada se ohladi dodati kiselu pavlaku, pa promešati dok se ne sjedini i rasporediti ravnomerno preko fila. Lešnik peći 7-8 minuta na 200 stepeni (dok blago ne požuti). Oljuštiti lešnike i iseckati ih na krupnije komadiće i posuti preko torte.