Podologa :
150 gr keksa / kolaca na bazi narandze...( mozes neka zamjena ) , moze se za podlogu i staviti 300 gr, ako zelite deblju podlogu , to sami odaberite !
40 gr istopljenog maslaca
25 gr braon secera
Garnitura :
750 gr kremastog sira ( tipa Philadelphia )
3 jaja
120 gr secera
1 sk brasna
100 gr slatke pavlake
1 kesica venilinog secera
1 narandza ( netretirana )
12 suhih sljiva
Pleh dimenzija 18/20 ..
Izmiksati secer ,istopljen maslac , i kolace / keks za podlogu dok ne dobijete , pjescanu smjesu , isitnjene komadice ..sve to staviti na pleh pomascen, ili papir za pecenje , dobro ispritiskati , i ostaviti u frizider da odstoji dok pripremite ovu drugu smjesu !
Zagrijati rernu na 130 ° C
Narendati 1 sk zesta od narandje, iscijediti je , i sok dodati , smjesi od sira, jaja , slatke pavlake , secera , brasna i vanilinog secera ,mjesiti dok se ne dobije glatka smjesa , kojom cete preliti podlogu koja se hladila !
Poredajte suhe sljive i stavite u rernu da se pece 1 h 15 min ! Na 130 C ,znaci lagano pecenje, tek toliko da se stvrdne smjesa bez da rumeni !
Ostavite da se ohladi u rerni , i cijelu noc u frizideru ( za strpljive dusu dalo )
Ohladenog ga sjeci , sluziti hladnog !
150 gr keksa / kolaca na bazi narandze...( mozes neka zamjena ) , moze se za podlogu i staviti 300 gr, ako zelite deblju podlogu , to sami odaberite !
40 gr istopljenog maslaca
25 gr braon secera
Garnitura :
750 gr kremastog sira ( tipa Philadelphia )
3 jaja
120 gr secera
1 sk brasna
100 gr slatke pavlake
1 kesica venilinog secera
1 narandza ( netretirana )
12 suhih sljiva
Pleh dimenzija 18/20 ..
Izmiksati secer ,istopljen maslac , i kolace / keks za podlogu dok ne dobijete , pjescanu smjesu , isitnjene komadice ..sve to staviti na pleh pomascen, ili papir za pecenje , dobro ispritiskati , i ostaviti u frizider da odstoji dok pripremite ovu drugu smjesu !
Zagrijati rernu na 130 ° C
Narendati 1 sk zesta od narandje, iscijediti je , i sok dodati , smjesi od sira, jaja , slatke pavlake , secera , brasna i vanilinog secera ,mjesiti dok se ne dobije glatka smjesa , kojom cete preliti podlogu koja se hladila !
Poredajte suhe sljive i stavite u rernu da se pece 1 h 15 min ! Na 130 C ,znaci lagano pecenje, tek toliko da se stvrdne smjesa bez da rumeni !
Ostavite da se ohladi u rerni , i cijelu noc u frizideru ( za strpljive dusu dalo )
Ohladenog ga sjeci , sluziti hladnog !