BANANA KOLAČ

Za 4 osobe potrebno je: 250 g mekog krem sira, 60 ml (1/4 šolje) krem pavlake, 1 zrela izgnječena banana, 1 gotova kora za tortu, 180 ml (3/4 šolje) slatke pavlake, 10-12 kandiranih višanja, 130 ml (1/2 šolje) šećera, 1 kašika soka od limuna.

U činiji umutite krem pavlaku sa šećerom, pa umešajte krem sir. U drugoj posudi pomešajte zgnječenu bananu sa sokom od limuna, sjedinite sa mešavinom sira, pavlake i šećera i potom sipajte preko kore za kolač. U posebnoj činiji mikserom čvrsto umutite slatku pavlaku, sipajte u kesu sa malim levkastim otvorom i rasporedite preko krema u obliku rozeta. Na kraju ukrasite kandiranim višnjama, ostavite da odstoji oko 2 sata u frižideru i poslužite. 

(Novosti)