Arsonijeva šampita

Potrebni sastojci

Biskvit tijesto:
5 žumanca
5 supenih kašika šećera
1 kesica vanilin šećer
3 supene kašike mlijeka
1 supena kašika ulja
4 supene kašike brašna
1 kesica praška za pecivo

Šamp-krem:
5 bjelanca
450 g šećera
1 kesica vanilin šećera
voda (maksimum 200 ml)

Za ukrašavanje:
Ribana čokolada


Način pripreme
Biskvit tijesto:
Pjenasto umutiti žumanca, na kraju dodati postepeno šećer i vanilin šećer. Postepeno dodavati: mlijeko, ulje i na kraju, lagano mješajući, brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći u namašćenom plehu (kao podlogu možete koristiti i papir za pečenje) dok ne dobije zlatastu boju na 180°C.
Koristite čačkalicu da vidite kad je biskvit pečen.

Šamp:
Bjelanac umutiti u čvrst snijeg.

Šerbet sirup:
Posebno, u jednu šerpu staviti šećer i preliti sa malo vode (samo da prekrije šećer, max 200 ml) čekati da provrije. Kad provrije kuhati još 10 min. Kad je sirup gotov onda ga prebacite u neki lončić ili nešto prikladnije za lagano sipanje i postepeno sipati u snijeg od bjelanaca. U početku sirup dodavati u malim količinama. Mutiti čitavo vreme mikserom dok se šamp ne ohladi. Kad je šamp ohlađen namazati na hladno biskvit testo.

Odozgo po želji narendati čokoladu.