Potrebno je: 150 g kajsija bez koštica, 2-3 kašike maka, 100 g jogurta, 100 g neslanog krem sira, 200 g šlaga i kesica vanilin šećera.
Kajsije operite, izvadite koštice i u blenderu ispasirajte. Mak prelijte vrelom vodom, procedite, stavite u posudu, sipajte kašiku vode, pa čim počne da ključa sklonite s ringle i ohladite, povremeno promešajte. Krem sir pomešajte sa jogurtom, sipajte u duboku posudu, dodajte pire od kajsija, vanilin šećer i šlag, pa mutite mikserom koji ste podesili na najnižu brzinu, oko minut. Mikser podesite na najvišu brzinu, mutite još dve minute, dok ne postane kremasto, a zatim umešajte prohlađen mak. Sipajte u odgovarajuće plastične posude i ostavite u zamrzivaču od pet do osam sati. Sladoled servirajte sa kriškama kajsija, šlagom, dekorativnim punjenim rolnicama...
(Novosti)
Kajsije operite, izvadite koštice i u blenderu ispasirajte. Mak prelijte vrelom vodom, procedite, stavite u posudu, sipajte kašiku vode, pa čim počne da ključa sklonite s ringle i ohladite, povremeno promešajte. Krem sir pomešajte sa jogurtom, sipajte u duboku posudu, dodajte pire od kajsija, vanilin šećer i šlag, pa mutite mikserom koji ste podesili na najnižu brzinu, oko minut. Mikser podesite na najvišu brzinu, mutite još dve minute, dok ne postane kremasto, a zatim umešajte prohlađen mak. Sipajte u odgovarajuće plastične posude i ostavite u zamrzivaču od pet do osam sati. Sladoled servirajte sa kriškama kajsija, šlagom, dekorativnim punjenim rolnicama...
(Novosti)