Potrebno vam je: pola kilograma dinje, 3 žumanca, 1/2 šolje šećera, 1 šolja pavlake, 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema: Iseckajte dinju na sitne komadiće i stavite u blender. Miksujte dok ne dobijete glatku masu poput pirea. Umućkajte žumanca, šećer i vanilu.
U odvojenoj posudi umutite pavlaku. Sipajte jaja i žumaca koja ste predhodno umućkali i dobro sve promešajte.
Dodajte pire od dinje i mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u posudu u kojoj želite da zamrznete sladoled i stavite ga u frižider. Najbolje bi bilo odstoji tokom noći u frižideru, ali može i kraće.
Ova količina sastojaka dovoljna vam je da napravite kilogram sladoleda.
(Blic Žena)
Priprema: Iseckajte dinju na sitne komadiće i stavite u blender. Miksujte dok ne dobijete glatku masu poput pirea. Umućkajte žumanca, šećer i vanilu.
U odvojenoj posudi umutite pavlaku. Sipajte jaja i žumaca koja ste predhodno umućkali i dobro sve promešajte.
Dodajte pire od dinje i mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u posudu u kojoj želite da zamrznete sladoled i stavite ga u frižider. Najbolje bi bilo odstoji tokom noći u frižideru, ali može i kraće.
Ova količina sastojaka dovoljna vam je da napravite kilogram sladoleda.
(Blic Žena)