Ledena torta sa borovnicom

Potrebno je
250 g borovnica, 325 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, 5 jaja, prstohvat soli, 700 ml slatke pavlake, 150 g piškota i 120 g maslaca

Priprema
Borovnice skuvajte sa 75 g šećera, prohladite i stavite u frižider. Na pari mikserom umutite jaja, preostali šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Posudu sklonite s ringle, nastavite da mutite dok ne dobijete gust krem, a zatim dodajte šlag od slatke pavlake. Vanilin krem sipajte u kalup za kuglof, ubacite kuvane borovnice, prošarajte viljuškom i ostavite u zamrzivaču oko dva sata. Piškote stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom. U šerpici zagrejte maslac, dodajte piškote, promešajte, sipajte preko piškota i vratite u zamrzivač na još četiri sata. Pre serviranja kuglof kratko stavite u toplu vodu i prebacite na poslužavnik.

(Blic Žena)