Potrebno je
375 g malina, 3 kašike šećera, 1 kašika limunovog soka, 250 ml sveže pavlake, 2 kesice vanilin šećera
Priprema
Maline očistite, operite ih i dobro ocedite. U blenderu sameljite oko dve trećine malina. Voćnu kašu izmešajte sa šećerom i limunovim sokom i stavite je u frižider. Čvrsto ulupajte pavlaku, dodajte vanilin šećer i pire od malina. Kremom punite četvrtasti sud za sladoled, pa ga ostavite u zamrzivaču oko dva sata. Izvadite sladoled, još jednom dobro promešajte i ostavite ga da se dalje hladi.
(Blic Žena)
375 g malina, 3 kašike šećera, 1 kašika limunovog soka, 250 ml sveže pavlake, 2 kesice vanilin šećera
Priprema
Maline očistite, operite ih i dobro ocedite. U blenderu sameljite oko dve trećine malina. Voćnu kašu izmešajte sa šećerom i limunovim sokom i stavite je u frižider. Čvrsto ulupajte pavlaku, dodajte vanilin šećer i pire od malina. Kremom punite četvrtasti sud za sladoled, pa ga ostavite u zamrzivaču oko dva sata. Izvadite sladoled, još jednom dobro promešajte i ostavite ga da se dalje hladi.
(Blic Žena)