Za testo: 200 g integralnog brašna, 60 g mlevenih pečenih badema, 350 g paškanata, 150 g crne čokolade, 20 g kakao praha, dve i po kašičice praška za pecivo, 4 jaja, 200 g smeđeg šećera, 250 ml ulja, pola kašičice muskatnog oraščića i 2 prstohvata soli. Za pečene bademe: 100 g neoljuštenih badema i 75 g smeđeg šećera. Za preliv: 200 g crne čokolade, 120 g kisele pavlake i 100 g šećera u prahu.
Okrugli kalup stavite u frižider, paškanat oljuštite, sitno izrendajte i pomešajte s mlevenim bademima. Čokoladu isecite na komade, a brašno, prašak za pecivo, kakao i muskatni oraščić izmešajte. Jaja, so i šećer umutite mikserom, sipajte ulje, postepeno dodajte mešavinu brašna, rendani paškanat sa bademima, čokoladu i izmešajte. Testo sipajte u ohlađen kalup i pecite u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. U posudi prokuvajte šećer i 50 ml vode, dodajte bademe i kuvajte oko osam minuta, dok tečnost ne ispari. Na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje drvenom kašikom, karamelizujte bademe, sipajte na papir za pečenje, viljuškom ih razdvojte i ohladite. Za glazuru na pari otopite čokoladu, sklonite s ringle, umešajte šećer i pavlaku, prelijte ohlađenu tortu, ukrasite bademima i servirajte.