Za 4 osobe:
280 g brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
prstohvat soli,
250 g smrznutih borovnica,
1 dl kisele pavlake,
1 dl mleka,
2 kašičice ekstrakta vanile,
pola kašičice limunovog soka,
kašičica strugane limunove kore,
230 g putera,
240 g šećera,
4 jaja i još 80 g šećera.
Za krem:
tri kesice pudinga od vanile i dve kesice šlaga za dekoraciju.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli i u ovu mešavinu uvaljajte
200 g odmrznutih i dobro oceđenih borovnica, pa ih odmah izvadite i ostavite sa strane.
Pomešajte kiselu pavlaku, mleko i ekstrakt vanile, dodajte limunov sok
i struganu limunovu koru i sve sjedinite.
U drugoj činiji penasto umutite puter sa šećerom.
Ne prestajući da mutite, dodajte jedno po jedno žumance
i malo-pomalo pripremljene mešavine od mleka i kisele pavlake.
Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i 80 g šećera i
lagano ga pomešajte sa pripremljenom smesom.
Dodajte borovnice uvaljane u mešavinu brašna i praška za pecivo,
lagano promešajte, dobijenu smesu podelite na 4 jednaka dela
i ispecite četiri tanke okrugle kore za tortu.
Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Ispečene kore ostavite sa strane da se sasvim ohlade.
Za to vreme prema uputstvu proizvođača pripremite šlag i puding.
Prvu koru položite na poslužavnik i uz pomoć kolačarskog fišeka
njene spoljne ivice uokvirite šlagom, a na sredinu nanesite sloj ohlađenog pudinga.
Prekrijte drugom korom i ovaj postupak ponovite još tri puta.
Tortu ukrasite sa preostalih 50 g borovnica i do serviranja čuvaj
280 g brašna,
2 kašičice praška za pecivo,
prstohvat soli,
250 g smrznutih borovnica,
1 dl kisele pavlake,
1 dl mleka,
2 kašičice ekstrakta vanile,
pola kašičice limunovog soka,
kašičica strugane limunove kore,
230 g putera,
240 g šećera,
4 jaja i još 80 g šećera.
Za krem:
tri kesice pudinga od vanile i dve kesice šlaga za dekoraciju.
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli i u ovu mešavinu uvaljajte
200 g odmrznutih i dobro oceđenih borovnica, pa ih odmah izvadite i ostavite sa strane.
Pomešajte kiselu pavlaku, mleko i ekstrakt vanile, dodajte limunov sok
i struganu limunovu koru i sve sjedinite.
U drugoj činiji penasto umutite puter sa šećerom.
Ne prestajući da mutite, dodajte jedno po jedno žumance
i malo-pomalo pripremljene mešavine od mleka i kisele pavlake.
Posebno umutite čvrst sneg od belanaca i 80 g šećera i
lagano ga pomešajte sa pripremljenom smesom.
Dodajte borovnice uvaljane u mešavinu brašna i praška za pecivo,
lagano promešajte, dobijenu smesu podelite na 4 jednaka dela
i ispecite četiri tanke okrugle kore za tortu.
Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Ispečene kore ostavite sa strane da se sasvim ohlade.
Za to vreme prema uputstvu proizvođača pripremite šlag i puding.
Prvu koru položite na poslužavnik i uz pomoć kolačarskog fišeka
njene spoljne ivice uokvirite šlagom, a na sredinu nanesite sloj ohlađenog pudinga.
Prekrijte drugom korom i ovaj postupak ponovite još tri puta.
Tortu ukrasite sa preostalih 50 g borovnica i do serviranja čuvaj