Kolač sa duplom čokoladom

Ovaj desert koji se priprema brzo i lako postaje još interesantniji kada na njega dodamo bobičasto voće i krem od čokolade.
Iz datih mera dobićete 24 kolača, za pripremu je potrebno 25 minuta, a za pečenje pola sata.
 Sastojci:
 ½ šolje putera na dobroj temperaturi -
 1 i 1/3 šolje poluslatke čokolade -
 2 jajeta -
 1 šolja šećera -
 1 kašika ekstrakta vanile
 ½ šolje brašna -
2 kašike neslađenog kakao putera
 1 šolja seckanih oraha
 Stavite papir za pečenje u standardan pleh od rerne, a rernu zagrejte na 180 stepeni.
 Za to vreme u činiji istopite puter i ¾ šolje čokolade, pa ostavite da se ohladi.
 Polako mutite dva jajeta, dodajući im postepeno šećer.
Kada dobijete tvrđu penastu masu dodajte jajima ekstrakt vanile
i ohlađenu mešavinu čokolade i putera.
 Preko smese sipajte kakao, brašno, orahe i komade preostale čokolade,
 pa promešajte lagano kašikom.
Podmažite dno pleha sa malo putera i ostavite da se peče 30 minuta.
Ukoliko vam se učini da bi vrh kolača mogao da izgori pre nego što se do kraja ispeče,
 prekrite ga folijom.
 Ohlasite kolač, pa ga isecite na 24 ukusne čokoladne koceke,
 koje neće izgubiti na punoći ukusa ako u frižideru stoje danima.