Sastojci:
500 gr. keksa pti ber,
šolja skuvane crne kafe i mlijeko
250 gr. margarina
16 kašika šećera u prahu
5 štangli čokolade
4 jaja
200 gr. mljevenih lješnika
2 dcl.slatkog vrhnja
i sjeckani lješnici za posipanje
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu,dodati žumanca, rastopljenu čokoladu,
mljevene propržene lješnike, kesicu vanil šećera i umućena 4 bjelanjca u čvrst snijeg.
Keks umakati u mješavinu kafe i mljeka i preko prvog reda premazati dio krema
pa keks i tako u 3 ili 4 reda.
Zadnji red je keks.
Cijelu tortu premazati umućenom slatkom vrhnjem,posuti sa sjeckanim preprženim lješnicima.

šolja skuvane crne kafe i mlijeko
250 gr. margarina
16 kašika šećera u prahu
5 štangli čokolade
4 jaja
200 gr. mljevenih lješnika
2 dcl.slatkog vrhnja
i sjeckani lješnici za posipanje
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu,dodati žumanca, rastopljenu čokoladu,
mljevene propržene lješnike, kesicu vanil šećera i umućena 4 bjelanjca u čvrst snijeg.
Keks umakati u mješavinu kafe i mljeka i preko prvog reda premazati dio krema
pa keks i tako u 3 ili 4 reda.
Zadnji red je keks.
Cijelu tortu premazati umućenom slatkom vrhnjem,posuti sa sjeckanim preprženim lješnicima.